Sri Lankaanse Kokossambal

Geen enkel Sri Lankaans gezin kan zonder Pol Sambola ofwel kokossambal. Eigenlijk is het een fris bijgerecht of salade die pittigheid aan gerechten als rijst en cyrry toevoegt. Kokosnoot is een van de belangrijkste landbouwgewassen in het voormalige Ceylon en het is dan ook niet verwonderlijk dat de plaatselijke bevolking in de loop der eeuwen vele heerlijke toepassingsmogelijkheden heeft ontwikkeld.
Ingrediënten:
200 gram vers geraspte kokosnoot
1 theelepel fijngehakte chilipepers
1 theelepel fijngehakte ui
1,5 theelepel vermalen zeevis (een ingemaakte tonijn, traditioneel geproduceerd op de Maladiven door de gefileerde vis te koken, roken en in de zon te laten indrogen)
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel limoensap
zout (naar smaak)

Bereiding:
Vermaal alle ingrediënten tot een soort dikke pasta.

Serveer bij een oosterse maaltijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten